Tiszanánai Közös Önkormányzati Hivatal Kömlői Kirendeltségének Nyertes Pályázatai

A projekt címe: Védőnői szolgálat fejlesztése Kömlőn
azonosító szám: ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0145

Szerződéskötés: 2014.06.16.

Kivitelező: Bódi Művek Kft, 3324 Felsőtárkány, Szüret u. 5.
Műszaki ellenőr: Fehérné Rácz Mária
Tervező: Csabáné Hegedűs Anna
Projektmenedzser: Márkus János András

2012 őszén határozta el Kömlő Község Önkormányzat képviselő testülete, hogy benyújtja pályázatát az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjához „Védőnői szolgálat fejlesztése Kömlőn” (ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0145) címmel. A pályázat sikeres volt, 2014.06.16.-án került sor a szerződéskötésre, így a közbeszerzés lefolytatása után 2014 és 2015 években európai uniós támogatásból újulhat meg az Védőnői szolgálat épülete.

A munkálatok 2014 decemberében kezdődtek el, a nyertes kivitelező Bódi Művek Kft irányításával. Az egészségügyi intézmény épületének felújítása egy, a kor követelményeinek megfelelő,  akadálymentesített, versenyképes intézmény kialakítását eredményezte.

A terveket az AN-CSA 2002 Kft nevében Csabáné Hegedűs Anna készítette, míg a műszaki ellenőri feladatokat Fehérné Rácz Mária látta el.

A projekt során megvalósult az épület fűtési rendszerének, víz-, szennyvíz- és villamos hálózatának korszerűsítése, a tetőrendszer felújítása, a hideg és a meleg burkolatok cseréje, az épület akadálymentesítése, az elöregedett nyílászárók cseréje, valamint a hazai és uniós előírásoknak megfelelő helységkiosztás. Az energiatakarékos megoldások között a hőfokszabályzók és a víztakarékos öblítőtartályok felszerelése, a napkollektorok beépítése, a hőszigetelt nyílászárók és a homlokzati hőszigetelés elkészítése történt.

Az védőnői egészségügyi és prevenciós munkát segítendő, tartalmi fejlesztéshez szükséges eszközök beszerzésére is sor került, elsősorban egészségügyi- bútorzat, vizsgáló és informatikai eszközök érkeztek, tájékoztatta lapunkat Márkus János András projektmenedzser.

A projekt Zárórendezvénye 2015. július 31.-én 14:00-kor lesz, az épületet ünnepélyes keretek között Dr. Nyitrai Zsolt Kömlő országgyűlési képviselője, miniszteri biztos adja át.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

tableKépek a projektről: